


רופא מוהל או מוהל רגיל, מה עדיף?
כיום יש נטייה הגדלה והולכת לבחור ברופא מוהל לביצוע ברית המילה. ההגיון מובן - לכאורה רופא שעבר התמחות רפואית, ובפרט אם הוא גם אורולוג, יותר מומחה ומוכשר להתמודד עם ביצוע ברית המילה.
לעומת זאת ישנן 3 נקודות שכאשר נבין אותם, נראה שמוהל רגיל עדיף על מוהל רופא.
1. מומחיות - גם אם הרופא עבר את מסלול ההכשרה כרופא, ואף אם הוא התמחה באורולוגיה (ולא כל הרופאים המוהלים הם אורולוגים), אין זה אומר שהוא מומחה לענייני ברית מילה. מוהל מיומן שעושה בריתות רבות ככל הנראה מיומן יותר בביצוע הברית גם על פי תנאי ההלכה היהודית, וגם בצורה שתגרום הכי מעט כאב לילדכם.
ההורים נוטים לחשוב שבכך שיעשו הרדמה מקומית (כפי שרבים מהרופאים המוהלים עושים) לפני הברית הם יחסכו כאב מילדם, אך זה רק אחיזת עיניים מכיוון שזריקת ההרדמה כואבת יותר מביצוע הברית עצמה, ובנוסף כאשר תפוג השפעת ההרדמה הכאב יהיה זהה לכל ברית אחרת.
2. ברית לפי ההלכה היהודית - נפסק בשולחן ערוך שברית המילה צריכה להיעשות על ידי מוהל שומר תורה ומצוות. לכן גם אם בוחרים ברופא מוהל, יש לקחת רופא מוהל ששומר תורה ומצוות ומל על פי ההלכה. דוגמאות לרופאים שיוצא לי להתייעץ עימם: ד"ר זאב שנקמן, ד"ר ראובן יהוד, ד"ר דוד מנטל ועוד רבים וטובים.
3. ליווי ויחס אישי - בניגוד לחלק ניכר מרופאים מוהלים, שחלקם עושים בריתות רק בקליניקה שלהם וגם מי שכן מגיע למקום הברית הוא אינו מתעכב שם וגם פחות זמין לפני ואחר הברית, המוהלים הרגילים יהיו פנויים לענות לשאלותיכם לפני ואחרי הברית, חלקם אף מציעים ביקור בית לפני ואחרי (כפי שאני נוהג) ויהיו הרבה יותר אתכם בתהליך כדי שתוכלו לעבור אותו בקלות, ברוגע ובשמחה.
לסיכום: אין עדיפות לרופא מוהל על גבי מוהל רגיל, וברוב המקרים ההפך הוא הנכון. גם כאשר רוצים רופא מוהל מומלץ לבחור מוהלים רופאים שומרי תורה ומצוות כדי שהברית תהיה כשרה גם על פי ההלכה היהודית.
מזל טוב ורק נחת!